o nama

Mona hotel management d.o.o. je kompanija osnovana 2011. godine, nastala izdvajanjem iz matične kompanije MONA d.o.o. sa ciljem upravljanja hotelima, kako u svom vlasništvu, tako i u vlasništvu drugih fizičkih i privrednih subjekata.

MONA d.o.o. je osnovana 1989. godine i bavi se proizvodnjom kožnih odevnih predmeta, poslovne galanterije i tekstilne odeće. Dugi niz godina važi za jedan od najprepoznatljivijih brendova u Srbiji i spada u 50 najuspešnijih preduzeća Srbije.

Iskustvo na  konkurentnom tržištu, posvećenost zadovoljstvu kupaca i kontinuirani rad na inovacijama, naveli su da Mona d.o.o. diversifikuje polovanje na hotelske usluge. Prvi objekat je nikao 2003. godine, a onda su krenule i značajne investicije. 2011. Godine osnova se zavisno preduzeće Mona hotel management.  Danas, ovu kompaniju čini mlad i perspektivan tim, koji iza sebe ima uspešne projekte i koji upravlja hotelima čiji je potpuni ili delimični vlasnik kompanija.

Ukupni portfolio danas čine 4 završena objekta kojima kompanija upravlja  i 3 projekta  koja su u toku. Kompanija je i nosilac brojnih domaćih i međunarodnih priznanja među kojima izdvajamo: Najbolji hotel u 2011, Najbolji hotelski menadžment 2010, Superbrand u hotelima…

U svim našim hotelima kojima upravljamo negujemo duh lokalne zajdnice i zapošljavamo loklalnu stanovništvo. 96% zaposlenih u hotelima, uključujući i menadžerski kadar, su poreklom iz lokalne sredine. Takođe, većina naših dobavljača su takođe lokalne firme i negujemo duh malih lokalnih, neafirmisanih proizvođača. Posebno smo ponosni na implementaciju Slow food koncelta u restoran Perun na Zlatiboru, koji podrazumeva pripremanje a la carde hrane od iskjučivo proizvoda loklanih malih proizvođača, uz tradiocionalne recepte upakovano na moderan način. Koncept Zlatiborskog doručka koji služimo je zaštićen u Zavodu za zaštitu interelektualne svojine.

U hotelima od 2012. godine za deo snabdevanja električnom energijom obnovljive izvore energije kroz instalirani sistem solarnih kolektora, a u toku je zamena sistema grejanja sa fosilniim gorivima na sistem prirodnoh gasa.

Poseban osvrt naše kompanije čine zaposleni, počevši od programa stručnih praksi, stipnediranja uz obezbeđen posao, do kontinuiranih edukacija postojećeg osoblja, sa željmo da stvorimo prijatno i stimulativno radno okruženje i zadovoljnog zapsolenog koji će uslužiti zadovoljnog Gosta.

 

Naše nagrade

2006: Zlatni bor –  Organizacija koja je najviše doprinela razvoju turističke ponude             Zlatibora u 2006. godini, Turistička organizacija Zlatibor.

2007: Prizma 2007. godine za novi kvalitet u turizmu Srbije, redakcija časopisa Turistička prizma i Novosadski sajam.

2008: Ambasadori dobre usluge – za najuspešniji tim hotela u domaćinstvu, Privredna komora Srbije i redakcija časopisa Turistički svet.

2010: Zlatni bor – Najbolji ugostiteljski objekat u kategoriji hotela, motela, apartmana, naselja i odmarališta, Turistička organizacija Zlatibor.

2010: Turistički cvet – Najbolji hotel u Srbiji, Turistička organizacija Srbije.

2011: Menadžer prodaje godine, Privredna komora Srbije i redakcija časopisa Turistički svet.

2013. Najbolji menadžer u hotelskom domaćinstvu, Privredna komora Srbije i redakcija časopisa Turistički svet.

2013: Superbrand – corporate superbrand Srbije za 2012/2013.

2015: Nagrada Turistička prizma za novi kvalitet u turizmu