o nama

Mona hotel management d.o.o. je kompanija osnovana 2011. godine, nastala izdvajanjem iz matične kompanije MONA d.o.o. sa ciljem upravljanja hotelima, kako u svom vlasništvu, tako i u vlasništvu drugih fizičkih i privrednih subjekata.

MONA d.o.o. je osnovana 1989. godine i bavi se proizvodnjom kožnih odevnih predmeta, poslovne galanterije i tekstilne odeće. Dugi niz godina važi za jedan od najprepoznatljivijih brendova u Srbiji i spada u 50 najuspešnijih preduzeća Srbije.

Iskustvo na konkurentnom tržištu, posvećenost zadovoljstvu kupaca i kontinuirani rad na inovacijama, naveli su da Mona d.o.o. diversifikuje poslovanje na hotelske usluge. Prvi objekat je nikao 2003. godine, a onda su krenule i značajne investicije. U 2011. godini osniva se zavisno preduzeće Mona hotel management d.o.o. Danas, ovu kompaniju čini mlad i perspektivan tim, koji iza sebe ima uspešne projekte i koji upravlja hotelima čiji je potpuni ili delimični vlasnik kompanija.

Ukupni portfolio danas čine 4 završena objekta kojima kompanija upravlja i 3 projekta koja su u toku. Kompanija je i nosilac brojnih domaćih i međunarodnih priznanja među kojima izdvajamo: Najbolji hotel u 2011, Najbolji hotelski menadžment 2010, Superbrand u hotelima…

U svim našim hotelima kojima upravljamo negujemo duh lokalne zajednice i zapošljavamo lokalno stanovništvo. Većina zaposlenih u hotelima, uključujući i menadžerski kadar, su poreklom iz lokalne sredine. Sa druge strane, veliki broj naših dobavljača su upravo domaće, lokalne firme. Takođe, pružamo podršku malim i nedovoljno afirmisanim proizvođačima sa kojima gradimo dugoročan partnerski odnos.

Posebno smo ponosni na implementaciju Slow food koncepta u “a la carte” restoranu Perun na Zlatiboru, koji podrazumeva pripremanje specijaliteta nacionalne kuhinje koristeći isključivo sveže i prirodne proizvode od lokalnih proizvođača, uz tradicionalne recepte upakovane na moderan način. Koncept zlatiborskog doručka koji služimo u restoranu zaštićen je u Zavodu za zaštitu intelektualne svojine.

Od 2012. godine u hotelima se za deo snabdevanja električnom energijom koriste obnovljivi izvori energije kroz instalirani sistem solarnih kolektora, a u toku je zamena sistema grejanja koji koristi fosilna goriva, sistemom koji koristi prirodni gas kao izvor.

Tokom 2017. godine, započeta je izgradnja novog hotela kompanije Mona Hotel Management. Hotel pod nazivom “Mona Plaza”, biće lociran na području Starog grada, u njegovom jezgru, na donjem Dorćolu.  Hotel će se prostirati na 20.000m2, i biće kategorizovan sa četiri zvezdice. Svojom pozicijom će sasvim sigurno doprineti afirmaciji starog Dorćola.

Poseban osvrt naše kompanije čine zaposleni, počevši od programa stručnih praksi, stipendiranja uz obezbeđen posao, do kontinuiranih edukacija postojećeg osoblja, sa željom da stvorimo prijatno i stimulativno radno okruženje i zadovoljnog zaposlenog koji će uslužiti zadovoljnog gosta.

 

Naše nagrade

2006: Zlatni bor –  Organizacija koja je najviše doprinela razvoju turističke ponude             Zlatibora u 2006. godini, Turistička organizacija Zlatibor.

2007: Prizma 2007. godine za novi kvalitet u turizmu Srbije, redakcija časopisa Turistička prizma i Novosadski sajam.

2008: Ambasadori dobre usluge – za najuspešniji tim hotela u domaćinstvu, Privredna komora Srbije i redakcija časopisa Turistički svet.

2010: Zlatni bor – Najbolji ugostiteljski objekat u kategoriji hotela, motela, apartmana, naselja i odmarališta, Turistička organizacija Zlatibor.

2010: Turistički cvet – Najbolji hotel u Srbiji, Turistička organizacija Srbije.

2011: Menadžer prodaje godine, Privredna komora Srbije i redakcija časopisa Turistički svet.

2013: Najbolji menadžer u hotelskom domaćinstvu, Privredna komora Srbije i redakcija časopisa Turistički svet.

2013: Superbrand – Corporate Superbrand Srbije za 2012/2013.

2015: Nagrada Turistička prizma za novi kvalitet u turizmu

 

Politika privatnosti

Politiku privatnosti možete preuzeti ovde.