Položen kamen temeljac za hotel “Mona Plaza”

Kamen temeljac novog Moninog zdanja, koje će se rasprostirati na blizu 20.000m2, postavio je predsednik Republike gospodin Aleksandar Vučić, gradonačelnik Beograda gospodin Siniša Mali, predsednik upravnog odbora Mona hotel management d.o.o. gospodin Tomislav Momirović i direktor Mona d.o.o. gospodin Uroš Momirović.

Hotel Mona Plaza imaće 152 smeštajne jedinice, parking, banket salu kapaciteta preko 700 mesta, fitness centar, 2 restorana i biće izgrađen po najsavremenijim svetskim tehnološkim rešenjima u hotelijerstvu. Svojom pozicijom će sasvim sigurno doprineti afirmaciji starog Dorćola.

Investicija je vredna 30 miliona evra i biće finansirana iz sopstvenih sredstava i kredita. Takođe, u novoizgrađenom hotelu posao će naći preko 200 obrazovanih osoba.

Ulaganjem u domaću privredu i hotelijerstvo / turizam Srbije, koje beleži najdinamičniji rast društvenog proizvoda, želja investitora je da doprinese oporavku privrede zemlje putem kreiranja novih radnih mesta, rasta poreza i povećanja konkurentnosti, kao i da ojača preduzeće u duhu želje za dugoročnim ulaganjem u nove investicije i razvoj u Srbiji.