Položen kamen temeljac za hotel “Mona Plaza”

Kamen temeljac novog Moninog zdanja, koje će se rasprostirati na blizu 20.000m2, postavio je predsednik Republike gospodin Aleksandar Vučić, gradonačelnik Beograda gospodin Siniša Mali, predsednik upravnog odbora Mona Hotel Management d.o.o. gospodin Tomislav Momirovic i direktor Mona d.o.o. gospodin Uroš Momirović.

Hotel Mona Plaza imaće 152 smeštajne jedinice, prking, banket salu kapaciteta preko 700 osoba, fitnes centar, 2 restorana i biće izgrađen po najsavremenijim svetskim tehnološkim rešenjima u hotelijerstvu. Svojom pozicijom će sasvim sigurno doprineti afirmaciji starog Dorćola.

Investicija je vredna 30 miliona evra i biće finasirana iz sopstvenih sredstava i kredita. Takodje, u novoizgrađenom hotelu posao će naći preko 200 obrazovanih maldih ljudi.

Ulaganjem u domaću privredu i hotelijerstvo / turizam Srbije, koje beleže najdinamičniji rast društvenog proizvoda, želja investitora je da doprinesu oporavku privrede zemlje putem kreiranja novih radnih mesta, rasta poreza i povećanja konkurentnosti, kao i da ojačaju preduzeće u duhu želje za dugorčnim ulaganjem u nove investicije i razvoj u Srbiji.