Portal Ekapija o Tim bildingu na Zlatiboru

Hotel je tokom vikenda 09-11. septembra bio organizator druženja za velike kompanije koje posluju u Srbiji kako bi se bolje upoznali sa našim sadržajem i načinom na koji mi organizujemo događaje poput team bulding-a.

Više o događaju pisao je biznis portal Ekapija.com

Već odavno znamo da team building znači dobra zabava, lepa šansa da sa kolegama provedete kvalitetno vreme, motivišete se za nove pobede, upoznate bolje jedni druge, a svojim poslovnim obavezama vratite se puni elana i dobrog raspoloženja!

Zato se u organizaciji team buildinga ništa ne prepušta slučaju, jer dobro osmišljene aktivnosti osim što će zabaviti sve učesnike, uvek imaju i motivacionu poruku. U to se uverila grupa koja je nedavno na Zlatiboru učestvovala u team buildingu organizovanom od strane hotela Zlatibor Mona.

Ovaj hotel već deset godina nudi usluge tim bildinga i već su se etablirali kao destinacija i hotel koji nudi odlične uslove za to. Direktor prodaje kompanije Mona Hotel Management Petar Platiša kaže za eKapiju da osim što imaju kvalitetnu hotelsku uslugu, tu i je adekvatan prateći sadržaj. Hotel se tokom godina razvijao i unapređivao, pa se danas mogu pohvaliti velikim brojem organizovanih tim bildinga za kompanije koje posluju u Srbiji.

“U ukupnoj strukturi noćenja našeg hotela na Zlatiboru 50% čine grupe. To su manje više korporacijski događaji, seminari i tim bildinzi. Kada govorimo o tim bildingu, smatram da destinacija Zlatibora i okoline pruža najbolje uslove za njegovo organizovanje. Mi organizujemo brojne tim bilding aktivnosti među kojima su najpopularnije rafting Tarom, splavarenje Drinom, off road karavani, paraglajding, penjanja, vožnja kajakom, ali i sve popularniji paintball i najveći avantura park na Balkanu koji se nalazi u blizini centra Zlatibora i prostire na 4 hektara” – kaže Platiša.

Među njihovim klijentima dominiraju renomirane kompanije koje posluju na tržištu Srbije, ali i regiona iz najrazličitijih branši, koje u tim bildingu vide lepu priliku za jačanje timskog duha i razonodu. A pričati o svim benefitima Zlatibora možda je suvišno, naš sagovornik to dodatno pojašnjava.

“Ovo je destinacija koja je aktivna 365 dana u godini i celokupna infrastruktura koja prati ovo turističko mesto radi celu godinu. Zato svi koji dođu kod nas, osim što uživaju u svim sadržajima hotela, van njega naći će još mnogo toga interesantnog za rekreaciju, avanturu i opuštanje” – kaže Platiša.

Platiša ističe još prednosti ovog hotela za organizaciju tim bildinga.

“Imamo dobru uslugu i celokupnu podršku za tim bilding aktivnosti: programi, prevoz, vodiči, ulaznice i licencirani instruktori. Celokupne aktivnosti klijent dogovara sa nama, tako da naš klijent ne mora da pregovara sa svim dobavljačima posebno, već je samo u kontaktu sa hotelom Zlatibor Mona. Osim toga, klijentima smo na raspolaganju za sprovođenje u delo celokupnog tim bildinga prema njihovoj viziji i zahtevima. To vidimo kao značajnu konkurentnu prednost.”

Kaže da će prošlogodišnja popunjenost hotela na Zlatiboru od 76% biti nadmašena ove godine. Očekuju popunjenost od 80 do 82%, što će, kako kaže, biti apsolutni rekord Zlatibora kao turističke destinacije.

Pre desetak dana hotel je ugostio predstavnike nekoliko firmi i medija kako bi im dočarao Zlatibor kao tim bilding destinaciju. Tako su se upoznali i družili zaposleni iz renomiranih kompanija, medija i hotela Zlatibor Mona.

Kako smo se proveli?

Bio je to vikend dobre zabave, adrenalina i hrabrosti da pobediš sebe. Pre nego što smo krenuli na penjanje na stene i vožnju kajakom, Dragan Jaćimović iz Extreme summit team-a održao je motivacioni govor, inspirisan njegovim dugogodišnjim usponima na planinama širom sveta. Jaćimović je, kako je rekao, poslednji Jugosloven i prvi Srbin koji je osvojio Mont Everest. Zato nas je i naterao da u onome što sledi ne odustajemo i pobedimo strahove.

Instruktori Extreme summit team-a pomogli su da se svaki član ekipe popne na stenu visoku nešto više od 20 metara, što je većini od nas bio prvi put. Mnogi su rekli da će ovo zasigurno ponoviti.

Vožnja kajakom prelepim meandrima kanjona Uvac je poseban doživljaj. Dok vozite i ćaskate sa ekipom u drugim kajacima, uživate u nesvakidašnjim predelima ovog nadaleko čuvenog kanjona. Mir koji vas okružuje još vam jednom govori koliko lepota krije Srbija.

Pred polazak za Beograd, priredili su nam najteži adrenalinski zadatak – prelazak pet nivoa u najvećem adrenalinskom parku na Balkanu, a koji je na tri minuta hoda od centra Zlatibora. Park je namenjen i deci, pa se nemojte iznenaditi kada vidite koliko su tek oni hrabri.

http://www.ekapija.com/website/sr/page/1550340

img_5693DCIM100GOPRO
img_6205

img_5818