“Press trip is the best trip!”

Hotel Zlatibor Mona je ugostio novinare iz BiH i time održao trogodišnji niz predstavljanja najatraktivnije turističke destinacije Zlatibora rastućem segmentu turista koji dolaze iz BiH-a.

Hotel Zlatibor Mona je u saradnji sa turističkom organizacijom Zlatibor u periodu od 08. do 10.05.2018. ugostio novinare iz Sarajeva i Banja Luke. Hotel Zlatibor Mona je time zadržao sada već lidersku poziciju u predstavljanju turističkih sadržaja Zlatibora gostima iz BiH. Celokupan boravak je od strane novinara zabeležen kao nezaboravno i jedinstveno iskustvo na planini “zlatnih borova”.

Nakon dolaska gostiju na Zlatibor predstavljena je destinacijska ponuda od strane turističke organizacije Zlatibor, a održana je i prezentacija hotela Zlatibor Mona i njenih sadržaja od strane marketing menadžera hotela.

Na veliko iznenađenje prisutnih organizovana je igra poznavanja Zlatibora pri čemu je srećnom dobitniku uručen poklon vaučer za vikend u hotelu Mona. Za sam kraj večeri, novinari su bili u prilici da se opuste i uživaju u bogatim sadržajima wellness centra Inspirium, gde su ih dočekali i kokteli dobrodošlice.

Sledeći dan započet je posetom mlekari “Naša Zlatka” gde su novinari isprobali tradicionalne ukuse domaćeg sira i kajmaka. U samom srcu Zlatibora organizovana je šetnja planinskim centrom, gde ih je vodič TOZ-a upoznao sa glavnim turističkim atrakcijama destinacijskog turizma.

Kroz posete Potpećkoj pećini, uživanju u specijalitetima istoimenog restorana, ali i posete selu Zlakusa i atrakciji “Terzića avlije”, novinari su saznali nešto novo o tradiciji ovog kraja. Kako bi utisak bio potpun, hotel Zlatibor Mona je organizovao svečanu večeru u nacionalnom restoranu Perun, čime je predstavljen “Slow Food” koncept koji se neguje u ovom hotelu.

Posetom Mokre Gore – Drvengrada i lekovitom izvoru “Bele vode” novinari su završili svoj boravak na Zlatiboru i uputili se ka Bosni i Hercegovini.

Jedan od brojnih utisaka koje je hotel Zlatibor Mona, turistička organizacija Zlatibor ali i sam planinski centar ostavio na novinare možete pročitati u nastavku teksta:

Zlatibor je planina izuzetne lepote, moderan i najposećeniji turistički centar u Srbiji. Već godinama unazad Zlatibor je omiljeno mesto za odmor svih generacija. U lepotama, avanturi i zdravom vazduhu tokom cele godine uživaju mladi, porodice sa decom, penzioneri, sportisti, ljudi željni aktivnog odmora i adrenalinskih sadržaja. U 2018. godini Zlatibor obežava važan jubilej, 125 godina organizovanog turizma. Ovaj jubilej kojim se u celoj Srbiji može pohvaliti samo “zlatna planina” ukazuje na dugu istoriju i tradiciju razvoja turizma i na težnje da se gostima svake godine obezbede nove atrakcije i aktivnosti. Sudeći po statističkim podacima, u toj nameri se i uspeva, jer iz godine u godinu Zlatibor beleži konstantan porast broja domaćih i stranih gostiju i njihovih noćenja. Pred nadolazeću letnju sezonu, u godini jubijela, sve atrakcije na Zlatiboru spremno dočekuju turiste. Lokaliteti Stopića pećina, Potpećka pećina, Muzej “Staro selo” Sirogojno i vodopad Gostilje otvoreni su za posete. Najveći tematski park na Balkanu, Dino park i Avantura park takođe su u funkciji i rade punim kapacitetom, a za leto su spremni i dodatni sadržaji poput iznajmljivanja bicikala, kvadova, kočija sa konjima, paraglajding i mnogi drugi…”

Ostale objave možete videti na: