Team building i aktivnosti na Zlatiboru-list Danas

Od jahanja, preko paintball-a do paraglajdinga…

Hotel Zlatibor Mona predstavio je svoju ponudu predstavnicima kompanija i medija zainteresovanim za organizaciju team buildinga. Dvodnevne aktivnosti bile su koncipirane tako da su učesnici mogli da se upoznaju sa bogatim sadržajem koji hotel Zlatibor Mona pruža. Osim toga, mogli su da učestvuju u raznovrsnim sportskim aktivnostima, ali i da istražuju prirodne lepote Zlatibora. Prijatna klima cele godine, blagotvorno dejstvo borove šume, idealna nadmorska visina, čist vazduh i prepoznatljivi gastronomski specijaliteti svrstavaju Zlatibor u red najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji. Ova planina, iz godine u godinu, proširuje kapacitete kako bi ugostila što veći broj ljubitelja planinskog turizma. Jedan od tih kapaciteta je i hotel Zlatibor Mona, po mnogo čemu jedinstven u svojoj ponudi. Osim prijatnih soba, tradicionalnih, ali i internacionalnih gastonomskih specijaliteta, relaksacije u wellness centru Inspirium samo su neki od aduta ovog hotela. Uživanje u bazenu, fitness centru, turskom kupatilu, sauni i masaži savršen je doček za goste koji bi, odmah po dolasku želeli da se odmore od putovanja.

Dobrodošlicu nam je poželeo Petar Platiša direktor prodaje kompanije Mona hotel management d.o.o. u okviru koje posluje hotel Zlatibor Mona. Prisutne je pozdravila i Maja Komrakov, izvršilac u prodaji ovog hotela, koja je govorila o sadržajima koje Mona pruža.

“Organizujemo različite team building aktivnosti i izlete, što samostalno, što u saradnji sa našim partnerima. Posebnu pažnju posetilaca izaziva Avantura park. Reč je o najvećem parku tog tipa na Balkanu, koji se prostire na više od četiri hektara površine i ima četiri staze. Tu je i painball, to je sjajan način da se promovišu i unaprede liderske sposobnosti u okviru tima. Onima koji više vole mirnije varijante rekreacije nudimo jahanje na ranču Zova, dok su ljubiteljima letenja na raspolaganju paraglajding skokovi sa proverenim instuktorima, bivšim pilotima Jata. Skok traje od 15 do 20 minuta i zaista je fantastičan doživljaj kad gledate Zlatibor iz te perspektive. Tu je i off roud karavan i vožnja kvadovima, koja podrazumeva vožnju kroz proplanke, uzbrdice, nizbrdice, kao i obilazak najskrovitijih predela Zlatibora”, poručuje Maja.

O aktivnostima pripremljenim za ovu grupu, gostima je govorio alpinista Dragan Jaćimović, poslednji Jugosloven i prvi Srbin koji se popeo na Mont Everest. On je vlasnik agencije Ekstrim samit tim koja organizuje sve vrste team building programa ali i druge vidove rekreacije, avanturističkih putovanja i ekstremne sportove. Jaćimović se stara o tome da gosti hotela Mona koji dolaze ispred svojih kompanije na team building putovanja, dožive nezaboravna iskustva.

Sledeće odredište bio je Specijalni rezervat prirode Uvac, istoimena reka Uvac i njeni jedinstveni meandri, koji pružaju mogućnost za uzbudljivu vožnju kajakom, a brdovita okolina je kao stvorena za alpinizam. Penjanje uz stenu na visinu od oko 20 metara, uz pomoć stručnih instuktora i podršku u vidu sigurnosnih užeta, bila je prava atrakcija. Nakon što su uspešno savladali izazove u prirodi i ojačali timski duh, menadžment hotela Mona pobrinuo se da se gosti odmore u autentičnom ambijentu hotelskog restorana Perun. Uz prijatnu živu muziku i raznoliku gastonomsku ponudu, okupljeni su prepričavali doživljaje i razmenjivali utiske.

Učesnici programa su bili predstavnici vodećih kompanija koje posluju na tržistu Srbije među kojima je bila i Gordana Mijatović, administativni asistet u kompaniji Syngenta, koja nam je prenela svoje impresije.

”Priredili su nam divan provod i omogućili nam da se vratimo redovnim aktivnostima puni dobre energije. Jedva čekam da utiske podelim sa svojim kolegama i sigurna sam da ćemo nastaviti saradnju sa ljubaznim domaćinima hotela Zlatibor Mona”, poručuje je Gordana Mijatović.