Večernje novosti-Zlatibor gradi timski duh

Sve više domaćih kompanija uvidelo je poslovne prednosti ”Team building-a”

Kompanije koje žele da njihovi zaposleni grade timski duh, najbolje da ih izvuku iz kancelarija. Svetska praksa ”team building-a” poslednjih godina je postala izrazito popularna, ali i efikasna i u Srbiji, a među lokacijama za održavanje ovakvih kompanijskih aktivnosti izdvajaju se planine.

Hotel Zlatibor Mona na Zlatiboru jedan je od pionira među hotelijerima koji se specijalizovao za timska druženja. Raspolaže sa 120 smeštajnih jedinica, savremenim wellness centrom kao i sedam sala za rad. Reporteri ”Novosti” imali su priliku da učestvuju u aktivnostima team building vikenda koji je kompanija organizovala za nekoliko istaknutih firmi koje imaju praksu grupnih druženja sa svojim zaposlenima.

Druženje je započeto prezentacijom hotela i Zlatibora, nakon čeka su se uputili ka Radoinjskom jezeru. Gosti su imali prilike da provere svoje alpinističke veštine penjući se na stenu višu od 20 metara i da uživaju u neverovatnom pogledu vožeći kajak meandrima kanjona Uvac.

“U ukupnoj stukturi noćenja 50 odsto čine grupe” – kaže direktor prodaje kompanije ”Mona hotel management” Petar Platiša. “Do sad smo ugostili više od 1300 grupa, kako kroz kongrese i konferencije, tako i kroz organizaciju team building-a, a svakako treba pomenuti i naš multifunkcionalni kongresni centar ”Koledo”, kapaciteta do 500 osoba” – poručuje direktor prodaje.

Team building-e hotel Zlatibor Mona može da organizuje i u saradnji sa spoljnim partnerima. Ovog puta gosti su imali priliku da kao trenera upoznaju uvaženog alpinistu Dragana Jaćimovića, direktora Extreme Summit Team agencije i prvog Srbina koji se popeo na Mont Everest.

“Radim team building već 15 godina i sarađivao sam sa najvećim firmama u Srbiji. Pored rada u kancelariji, timski duh se stvara i napolju, u prirodi jer je planina upravo prototip jedne velike poslovne prepreke” – kaže Jaćimović.

“Tu se stvaraju lideri i dobra saradnja među članovima kolektiva. Na planini se sve vidi jer se radi o ekstremnim uslovima, baš kao što se često događa i u kompanijama u stresnim situacijama. Svako ima svoj Everest, a team building je način da se neko popne na najviše poslovne vrhove” – poručuje Jaćimović.